Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Lasagne

Lasagne

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 580 kcal

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram bleekselderij
  • 75 gram winterwortel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • peper
  • oregano
  • 1 courgette
  • 15 gram basilicum
  • 125 gram volkoren lasagnevellen
  • 50 gram mozzarella
  • 30 gram geraspte oude kaas 30+

Materialen

Ovenschaal (1 liter)

Bereiding

  1. Maak de ui, de knoflook, de bleekselderij en de wortel schoon en snijd ze klein.
  2. Verwarm de helft van de olie en fruit hierin de helft van de ui en de helft van de knoflook glazig.
  3. Bak de tartaar, de bleekselderij en de wortel mee.
  4. Bak de tomatenpuree even mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 20 minuten pruttelen. Maak de saus op smaak met peper en oregano.
  6. Was de courgettes, verwijder de steelaanzet en snijd de courgettes in plakken.
  7. Fruit de rest van de ui en de knoflook in de rest van de olie glazig. Voeg de courgettes toe en stoof de groente in 8 minuten gaar.
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  9. Pureer de courgette met de gewassen basilicum met een staafmixer tot een dikke saus. Maak op smaak met peper en eventueel oregano.
  10. Kook intussen de lasagne 3 minuten in ruim water.
  11. Bedek de bodem van een rechthoekige ovenschaal met 1/3 van de courgettesaus en leg daarop vellen lasagne. Schep er de helft van de tomatensaus op. Dek dit af met lasagne en schenk er weer 1/3 deel courgettesaus op.
  12. Dek weer af met lasagnevellen, met daarop de rest van de tomatensaus.
  13. Leg de rest van de lasagne erop en schenk de rest van de courgettesaus erover.
  14. Snijd de mozzarella in plakken, halveer ze en verdeel ze over de lasagne. Strooi de geraspte kaas erover.
  15. Laat de lasagne in de hete oven in 30 minuten heet worden en lichtbruin kleuren.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in en bewaar het maximaal 12 maanden

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 580 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 8 gram
Koolhydraten 58 gram
Waarvan suikers 14 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 39 gram
Zout
1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept