Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Schil de sinaasappel dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het sinaasappelsap op.
-
Maak de wortels schoon en rasp grof. Meng er het sinaasappelsap en partjes sinaasappel door. Zet de salade apart.
-
Schil de gember, snijd de helft in dunne plakjes en rasp de andere helft fijn.
- Maak de peper schoon en snijd fijn.
-
Maak de bosuien schoon en snijd ze in smalle ringen.
-
Was het koolblad.
-
Breng in een (stoom)pan water aan de kook. Leg het koolblad in een stoommandje en daarop de stukken vis en de plakjes gember. Stoom de vis met een deksel erop in 10 minuten gaar.
-
Fruit de geraspte gember in de helft van de hete olie tot dit gaat geuren.
-
Voeg de stukjes peper, de helft van de bosui en de sojasaus toe en warm dit goed door. Maak de saus op smaak met wat citroensap.
-
Verwarm de rest van de olie en bak hierin de rest van de bosui en de gare rijst.
-
Was de koriander en snijd klein.
-
Neem de vis met het koolblad uit de stoompan en druppel de saus erop. Strooi de koriander erover.
-
Serveer de gebakken rijst en de wortelsalade erbij.
Variaties
Kies andere visfilet, zoals kabeljauw, tilapia of pangasius.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus of ketjap.
Ingrediënten over?
Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2–3 dagen. Lekker in een soep, door een koolsalade of in deze aardappelcurry met ei.