Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Frisse tonen van sinaasappel (bekijk ook de video)
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Aardappelcurry met ei

Zoek een ander recept

Aziatisch genieten van de vertrouwde aardappel.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • stukje gemberwortel (grootte ca. 1 duim)
  • ½-1 rode peper
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 100 ml groentebouillon met minder zout
  • 1 eetlepel kokosmelk

Bereiding

  1. Kook de eieren hard.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes. Kook de aardappelblokjes in weinig water 5 minuten.
  3. Pel de ui en snijd hem klein.
  4. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  5. Snijd de peper in de lengte open en verwijder de pitjes. Snijd de peper in schuine ringetjes.
  6. Maak de sperziebonen schoon.
  7. Fruit de ui en de gember in de hete olie. Bak de kerrie kort mee tot het gaat geuren.
  8. Voeg de aardappelblokjes, de groentebouillon, de kokosmelk en de ringetjes peper toe en breng dit aan de kook. Laat het 10 minuten zacht stoven.
  9. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  10. Pel de eieren en snijd ze in parten. Meng de parten ei door de curry en warm het geheel goed door.
  11. Geef de sperziebonen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Kokosmelk:
Bewaar een rest kokosmelk in een goed afsluitbaar koelkastdoosje en bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. In de diepvries is kokosmelk nog 3 maanden houdbaar.
Gebruik kokosmelk om deze doperwtjessoep op smaak te brengen. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 515 kcal 515 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.