Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zoetzure wintersalade

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram witte kool
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap met minder zout
  • 2 eetlepels (balsamico)azijn
  • 1 theelepel suiker
  • ½ theelepel vijfkruidenpoeder

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de kool in smalle repen, de bleekselderij in boogjes, de wortel in staafjes en de bosui in ringen.
  2. Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de groente 4 minuten.
  3. Voeg de ketjap, balsamicoazijn, suiker en vijfkruidenpoeder toe.
  4. Laat de groente afkoelen en maak hem op smaak met peper.

Menusuggestie

Lekker met een varkensfiletlapjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 varkensfiletlapjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van sojasaus of ketjap.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Witte kool is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 115 kcal 480 kcal
Eiwit 3 gram 35 gram
Koolhydraten 10 gram 50 gram
Waarvan suikers 8 gram 10 gram
Vet 5 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 4 gram
Vezels 6 gram 9 gram
Zout
0,9 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept