Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zoetzure selderij

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 struik bleekselderij
  • 2 tomaten
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 2 kruidnagels
  • peper
  • 2 kleine ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stelen in gelijke stukken.
  3. Was de tomaten en snijd ze in stukken.
  4. Pel de ui en snijd hem klein. 
  5. Kook de bleekselderij 5 minuten in weinig water.
  6. Fruit de ui in de olie glazig.
  7. Voeg de stukken tomaat toe en smoor ze kort mee.
  8. Voeg de azijn, de honing, de kruidnagels en wat peper toe.
  9. Schep de stukken bleekselderij erdoor en stoof het geheel verder gaar.
  10. Bestrooi de schnitzels met peper. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  11. Verwijder voor het serveren de kruidnagels uit de bleekselderij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Uien:
Bewaar uien buiten de koelkast op een donkere, droge plek. Uien nemen snel vocht op en dan gaan ze rotten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bleekselderij heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 485 kcal 485 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept