Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zoetzure gembersaus

  • 12 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk gemberwortel (ter grootte van een duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels tomatenpuree zonder zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 eetlepels azijn
  • 400 ml bouillon met minder zout
  • 1 eetlepel maïzena
  • 4 bolletjes gember op siroop

Bereiding

  1. Maak de sjalot en de knoflook schoon en snijd het heel fijn. Schil het stuk gember en rasp het.
  2. Fruit de sjalot en de knoflook in de olie zacht. Bak de tomatenpuree kort mee. Bak de geraspte gember en de suiker even mee.
  3. Voeg de azijn en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
  4. Roer de maïzena glad met 2 lepels water en bind hiermee de saus. Laat de saus afkoelen.
  5. Hak de bakgember fijn en roer dit door de saus.
  6. Maak de saus eventueel op smaak met nog wat azijn of suiker.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 30 kcal 30 kcal
Eiwit 0 gram 0 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept