Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zoetzure biet en geitenkaas

  • 12 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 - 2 gare rode bietjes (ca. 200 gram)
  • 2 theelepels azijn
  • dille (vers of diepvries)
  • 1 eetlepel granaatappelpitjes (vers of diepvries)
  • 12 sneetjes volkoren stokbrood
  • 40 gram zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Schil de bietjes en snijd ze in hele kleine blokjes.
  2. Meng er azijn, dille en de granaatappelpitjes door.
  3. Rooster de sneetjes stokbrood licht.
  4. Verdeel de bietjes over het stokbrood en garneer met een theelepel geitenkaas en wat dille.

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Rode biet is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 35 kcal 35 kcal
Eiwit 2 gram 2 gram
Koolhydraten 5 gram 5 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept