Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zoete aardappelkoekjes met paddenstoelen

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 kleine zoete aardappel
  • ½ losgeklopt ei
  • olie
  • 100 gram gemengde paddestoelen
  • ½ teentje knoflook
  • tijm

Bereiding

  1. Snijd de sjalot heel fijn.
  2. Was de aardappel en rasp hem grof.
  3. Meng de geraspte aardappel met de helft van de sjalot, het ei en wat peper.
  4. Bestrijk een pan met een antiaanbaklaag met wat olie. Verdeel de aardappelrasp in 6 porties en vorm er platte koekjes van.
  5. Bak de koekjes in ca. 5 minuten bruin. Keer ze met een spatel en bak ze in ca. 5 minuten verder gaar en lichtbruin. Laat ze afkoelen.
  6. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken of repen.
  7. Fruit de rest van de sjalot in wat olie glazig. Pers de knoflook er boven uit.
  8. Bak de paddenstoelen 3 minuten op hoog vuur mee. Maak ze op smaak met peper en wat tijm. Schep ze naast de aardappelkoekjes.

Ingrediënten over?

Rauw ei:
Bewaar een rauw ei afgedekt maximaal 1 dag in de koelkast. Verwerk de rest van het ei bijvoorbeeld in aardappelpuree. Warm de aardappelpuree goed door.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Zoete aardappel heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 120 kcal 120 kcal
Eiwit 4 gram 4 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept