Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zoete aardappel met kaneelkip

Een hete oven kleurt het gerecht in 25 minuten lichtbruin

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram kippendijvlees
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • peper
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram snijbonen

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  3. Pel de ui en snijd hem in parten.
  4. Pers de knoflook uit boven de stukken zoete aardappel.
  5. Schep dit met de parten ui op het bakblik van de oven.
  6. Snijd het kippenvlees in repen.
  7. Meng er de kaneel, de koriander, wat peper en de olie door.
  8. Schep dit naast de aardappelen op de bakplaat.
  9. Laat alles in de hete oven in ca. 25 minuten gaar worden en lichtbruin kleuren.
  10. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  11. Kook de snijbonen in een bodempje water in 10 minuten gaar. Geef ze bij de kip met aardappelen.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Zoete aardappel heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 475 kcal 475 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 30 gram 30 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept