Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zoete aardappel met broccoli en sinaasappeldressing

Lekker met kip en aardappel.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram zoete aardappel
  • 2 eetlepels olie
  • ½ teentje knoflook
  • 200 gram kippendijfilet
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 500 gram broccoli
  • ½ rode peper
  • 1 sinaasappel

Bereiding

  1. Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in blokjes.
  2. Verwarm de olie en bak hierin de blokjes aardappel in ca. 10 minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  3. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  4. Bak de kip in de hete margarine in 8 minuten gaar en bruin.
  5. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de steel en snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in weinig water net gaar.
  6. Snijd het stukje peper klein.
  7. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  8. Giet de broccoli af. Meng de broccoli met de reepjes peper, wat geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap door de zoete aardappel. Warm het geheel goed door.
  9. Geef de kiprepen erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Rode peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een rijstsalade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Zoete aardappel heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 560 kcal 560 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 30 gram 30 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept