Bereiding
- Week de kikkererwten minstens 8 uur in ruim water. Bewaar ze eventueel in de koelkast.
-
Kook de kikkererwten in schoon water totdat ze uit elkaar vallen, ongeveer 50 minuten.
-
Kook de laatste paar minuten de ongepelde knoflooktenen mee.
-
Giet de kikkererwten af en bewaar 100 ml van het kookvocht.
-
Laat de kikkererwten afkoelen.
-
Pureer de kikkererwten in een keukenmachine samen met de gepelde knoflooktenen, de tahin, komijn en citroensap.
-
Voeg geleidelijk wat kookvocht (misschien is 100 ml niet nodig) toe om de hummus smeuïg te maken.
-
Verdeel wat hummus met de bolle kant van een lepel op een bord en garneer met een beetje olijfolie, komijn en za'atar naar smaak.
-
Lekker om stukjes pita of groente in te dippen.
Variaties
Gebruik kikkererwten uit blik. Gebruik dan 400 gram gare kikkererwten.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Bewaar de hummus afgedekt nog 2 dagen in de koelkast. Hummus kun je goed invriezen. Het is dan een maand houdbaar.
Tahin over? Maak bloemkool met tahin en brood.