Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zalmtartaar onder knapperig deksel

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 2 kleine aardappelen
  • 1 eetlepel olie
  • 100 gram gerookte zalm
  • 12 sprieten bieslook
  • citroensap

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in luciferdunne reepjes.
  2. Meng er wat peper door en vorm er 4 platte koekjes van.
  3. Verwarm de olie in een koekenpan met een anti aanbakbodem en bak hierin de aardappelkoekjes in ca. 7 minuten gaar en knapperig.
  4. Snijd de gerookte zalm in hele kleine blokjes.
  5. Was de bieslook. Houd 8 sprieten achter voor garnering en knip de rest klein.
  6. Meng de blokjes zalm met de klein geknipte bieslook, wat citroensap en peper.
  7. Leg de zalmtartaar in 4 hoopjes op 2 borden.
  8. Dek ze af met een aardappelkoekje en garneer met de achtergehouden bieslook.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte reepjes varkensschnitzel met paddestoelen, aardappel-sjalottenpuree en sperzieboontjes.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van verpakte zalm raadpleeg kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aardappel is deze maand (februari) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Wilde zalm (Alaska) is verkrijgbaar met MSC keurkmerk. Kweekzalm uit Europa is een tweede keuze. 

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 180 kcal 180 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 9 gram 9 gram
Waarvan suikers 0 gram 0 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Zout
1,7 gram 1,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept