Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Deze pasta tover je zo op tafel
2 personen
15-30 minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Zalm met couscous en sinaasappel

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 250 gram zalmfilet
  • 120 gram volkoren couscous
  • 1 sinaasappel
  • 8 takjes koriander
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  2. Snijd de zalm in repen.
  3. Neem de bouillon van het vuur en leg de zalm er in. Laat de zalm in 8 minuten gaar worden.
  4. Breng 200 ml water aan de kook. Giet het water over de couscous en laat het afgedekt 10 minuten wellen.
  5. Boen de siaasappel goed schoon en rasp wat van de schil.
  6. Schil de sinaasappel dik en snijd hem in plakken. Snijd de plakken sinaasappel in blokjes en vang het sap op.
  7. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  8. Meng de sinaasappel, het sap, de geraspte schil, de koriander en de yoghurt door de couscous. Maak op smaak met peper.
  9. Verdeel de couscous over 2 borden en leg de repen zalm er op.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte prei met paprika.


Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram prei
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel olie

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Zalm:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse zalm bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Sinaasappel heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Wilde zalm (Alaska) is verkrijgbaar met MSC keurkmerk. Kweekzalm uit Europa is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 535 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 45 gram 55 gram
Waarvan suikers 8 gram 10 gram
Vet 15 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 6 gram 10 gram
Zout 0,3 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.