Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Zalm-preischotel

Zalm-preischotel

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 510 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 600 gram prei
  • 200 gram zalmfilet
  • peper, nootmuskaat
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ citroen
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd in smalle ringen.
  3. Kook de prei in weinig water in 5 minuten gaar.
  4. Snijd de zalm in smalle repen en bestrooi ze met peper.
  5. Bak de zalm in de margarine gaar.
  6. Maak op smaak met wat geraspte citroenschil en citroensap.
  7. Breng de melk aan de kook.
  8. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree.
  9. Serveer met de prei en de zalm.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Halve citroen:
Bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (maart) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies bij voorkeur wilde zalm met MSC.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 510 kcal
Vet 22 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 46 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 28 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept