Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Zalm met groente en bulgur

Met paprika, prei en pastinaak een maaltijd boordevol groente.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • citroensap
  • 2 pastinaken of peterseliewortels
  • 1 gele of rode paprika
  • 1 prei
  • 2 mootjes zalm
  • 120 gram bulgur

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.

  2. Was de basilicum. Pel de knoflook. 
  3. Maal de pijnboompitten met ¾ van de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel olijfolie,  1 eetlepel water en wat citroensap met de staafmixer tot een grove pasta.
  4. Maak de groente schoon. 
  5. Snijd pastinaken en de paprika in repen en de prei in ringen.
  6. Verwarm de laatste lepel olie en bak hierin de prei heel zacht. Voeg de repen pastinaak en de paprika toe.
  7. Bestrijk de mootjes zalm met de basilicumpasta en schik de zalm op de groente.
  8. Stoof de zalm en de groente met een deksel op de pan in 15 minuten gaar.
  9. Breng 300 ml water aan de kook en strooi de bulgur er in. Roer dit goed door en kook de bulgur in 10 – 15 minuten gaar. Voeg als het erg droog is nog wat heet water toe.
  10. Knip de rest van de basilicum klein en meng dit door de bulgur.

Ingrediënten over?

Bulgur
Bewaar bulgur in de gesloten verpakking donker, koel en droog. Het kan dan nauwelijks bederven. Bedorven bulgur ruikt muf en ranzig. Als het te vochtig is bewaard dan is er kans op schimmel en insecten. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pastinaak is deze maand (december) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies bij voorkeur wilde zalm met MSC.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 740 kcal 740 kcal
Vet 35 gram 35 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 45 gram 45 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept