Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudgeel en laat afkoelen op een bord.
-
Was de basilicum en pel de knoflook.
-
Maal de pijnboompitten met de knoflook, de helft van de olie, ¾ van de basilicum, en wat citroensap met de staafmixer of in een keukenmachine tot een grove pasta. Voeg eventueel een scheutje water toe om het smeuïger te maken.
-
Maak de groente schoon. Snijd de pastinaken en paprika in repen en de prei in ringen.
-
Verwarm de rest van de olie en bak hierin de prei zacht. Voeg de pastinaken en paprika toe.
-
Bestrijk de zalm met de basilicumpasta en leg de zalm op de groente.
-
Stoof de zalm en de groente met een deksel op de pan in 15 minuten gaar.
-
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Snijd de rest van de basilicum klein en meng door de bulgur.
-
Schep de zalm en groente op de bulgur.
Variaties
Vervang de pastinaak door peterseliewortel.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.