Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Zalm met couscous en sinaasappel

Zalm met couscous en sinaasappel

Dit heerlijke gerecht met zalm is snel klaar.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 565 kcal

Ingrediënten

  • 300 ml water
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 200 gram zalmfilet
  • 150 gram volkoren couscous
  • 400 gram prei
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 sinaasappel
  • 8 takjes koriander
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • peper

Bereiding

  1. Breng het water met het stuk bouillontablet aan de kook.
  2. Snijd de zalm in repen.
  3. Neem de bouillon van het vuur en leg de zalm erin. Laat de zalm in 8 minuten gaar worden.
  4. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Maak de prei en de paprika schoon. Snijd de prei in ringen en de paprika in reepjes.
  6. Verwarm de margarine en stoof hierin de prei kort. Voeg de paprika toe en stoof de groente in 6 minuten verder gaar.
  7. Was de sinaasappel en rasp wat van de schil.
  8. Schil de sinaasappel dik en snijd in plakken. Snijd de plakken sinaasappel in blokjes en vang het sap op.
  9. Was de koriander en knip de blaadjes klein.
  10. Meng de sinaasappel, het sap, de geraspte schil, de koriander en de yoghurt door de couscous. Breng op smaak met peper.
  11. Verdeel de couscous over borden, leg de repen zalm erop en serveer de groente erbij.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Zalm:
Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse zalm bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Koriander:
Bewaar de rest van de koriander tussen velletjes nat keukenpapier maximaal nog 4 dagen onderin de koelkast. Lekker in koriander-komkommersalsa met kipspiesjes.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sinaasappel heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Prei is deze maand (april) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat zalm (kweek). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Atlantische zalm met ASC of biologisch.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 565 kcal
Vet 19 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 62 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 33 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept