Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Yoghurtcakejes

In deze cakejes is een deel van de margarine vervangen door yoghurt.

  • 12 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram zachte margarine (kuipje)
  • 150 ml halfvolle yoghurt
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren

Materialen

12 papieren cakevormpjes + evt muffinbakvorm

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.

  2. Maal de havermout met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
  3. Meng de havermout met het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de vanillesuiker.
  4. Klop de margarine met de yoghurt en de basterdsuiker luchtig.
  5. Klop er één voor één de eieren door.
  6. Meng er zo luchtig mogelijk het meelmengsel door.
  7. Verdeel het beslag over de vormpjes en plaats ze in een muffinvorm.
  8. Bak de cakejes iets onder het midden van de hete oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.
  9. Laat de cakejes afkoelen.

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 160 kcal 160 kcal
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 3 gram 3 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept