Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Wrap met tonijn en groente

Goedgevuld met aubergine, prei en tomaat.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 1 kleine aubergine
  • 1 tomaat
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • peper
  • tijm
  • 2 grote of 4 kleine volkoren wraps
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei in smalle ringen en de aubergine en de tomaat in blokjes.
  3. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
  4. Verwarm de olijfolie in een wok of braadpan en bak hierin de prei en de aubergine enkele minuten.
  5. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan licht.
  6. Voeg de tomatenstukjes en de tonijn toe aan de groente en warm dit goed door.
  7. Maak het mengsel op smaak met peper en wat tijm en voeg de pijnboompitten toe.
  8. Verwarm de wraps in een droge koekenpan.
  9. Bestrijk de wraps dun met zuivelspread, verdeel het mengsel erover en rol ze op.

Ingrediënten over?

Zuivelspread:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Lekker op een broodje met radijs en bieslook

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,7 gram 1,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept