Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Wrap met guacamole en kidneybonen

Wrap met guacamole en kidneybonen

Een rijkgevulde vegetarische wrap met romige guacamole.

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • lunch
  • 415 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • ½ teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • ½ avocado
  • ½ rode paprika
  • 50 gram mais (uitlekgewicht, blik)
  • 50 gram kidneybonen (uitlekgewicht, blik)
  • 2 volkoren wraps
  • 50 gram (ijsberg)sla

Bereiding

  1. Pel de sjalot en de knoflook en snijd fijn.
  2. Was de tomaat en snijd in kleine blokjes.
  3. Prak de avocado fijn en meng er de sjalot, knoflook en tomaat door.
  4. Was de paprika en snijd in fijne reepjes.
  5. Spoel de mais en kidneybonen in een zeef af en laat uitlekken.
  6. Besmeer de wraps met een laag guacamole.
  7. Verdeel er de paprika, mais, kidneybonen en ijsbergsla over.
  8. Rol de wraps op en snijd ze schuin doormidden.

Ingrediënten over?

Wraps:
De rest van de wraps zijn goed verpakt nog enkele dagen in de koelkast te bewaren. Wraps kunnen ook worden ingevroren. Leg tussen iedere wrap een stuk (bak)papier of vershoudfolie, verpak ze in een diepvrieszak en vries ze in. Zo is 1 wrap makkelijk uit de vriezer te halen. Ze zijn nog 6 maanden te bewaren in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 415 kcal
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 57 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 16 gram
Eiwit 12 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept