Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Wrap met gerookte zalm

  • 10 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch

Ingrediënten

  • 10 volkoren wraps
  • 1 komkommer
  • 200 gram roomkaas light
  • 200 gram gerookte zalm

Bereiding

  1. Verwarm een droge koekenpan en verwarm de wrap aan beide kanten ene paar seconden. Bak zo ook de andere wraps.
  2. Was de komkommer en snijd hem een keer door. Halveer daarna de stukken een keer in de lengte.
  3. Schaaf met een kaasschaaf de helften in dunne repen.
  4. Bestrijk de wraps met de roomkaas en verdeel er de zalm over.
  5. Leg er de komkommerlinten op.
  6. Rol de wraps op. Snijd de wraps eventueel in tweeën.
  7. Verpak ze per stuk in plastic folie.
  8. Bewaar ze in de koelkast.
  9. Rol voor het serveren er een servetje om heen.

Ingrediënten over?

Roomkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het kuipje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de roomkaas afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Roomkaas is ook heerlijk op brood met plakjes radijs, geraspte wortel of rettich, plakjes augurk of verse kruiden

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 295 kcal 295 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
2 gram 2 gram
Print dit recept
Deel dit recept