Materialen
een springvorm met een doorsnee van 24 cm
Bereiding
- Bestrijk de springvorm dun met margarine en bestrooi hem met boekweitmeel.
-
Maal de hazelnoten fijn.
-
Maak de wortels schoon en rasp ze fijn.
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Splits de eieren.
-
Klop de eiwitten stijf.
-
Klop de eidooiers met de basterdsuiker, de vanillesuiker en de geraspte sinaasappelschil wit en schuimig.
-
Klop er het boekweitmeel met het bakpoeder en de koekkruiden door.
-
Voeg de gemalen hazelnoten en de geraspte wortels toe.
-
Spatel dit zo luchtig mogelijk door de eiwitten.
-
Doe de massa in de springvorm.
-
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar en bruin.
-
Laat de taart enigszins afkoelen en verwijder de vorm.
-
Snijd de afgekoelde taart horizontaal in 2 plakken.
-
Bestrijk de onderste helft met abrikozenjam.
-
Leg de bovenste helft er weer op.
-
Maak glazuur van poedersuiker en sinaasappelsap en bestrijk hiermee de bovenkant van de taart.
-
Garneer eventueel met marsepeinen worteltjes.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.