Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Wortelsalade met visreepjes

De visfilet paneer je met volkorenmeel.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 perssinaasappel
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 400 gram wortelen
  • 200 gram koolvisfilet of andere visfilet
  • peper, nootmuskaat
  • citroensap
  • 2 eetlepels volkorenmeel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pers de sinaasappel uit.
  3. Was de rozijnen en week ze ½ uur in het sinaasappelsap.
  4. Schrap de wortels met een dunschiller en was ze. Rasp de wortels grof.
  5. Meng de rozijnen met het sinaasappelsap door de geraspte wortel.
  6. Snijd de visfilet in repen. Bestrooi de vis met peper en druppel er wat citroensap over.
  7. Wentel de visreepjes door het volkorenmeel. 
  8. Verwarm de margarine en bak hierin de visreepjes in 5 minuten gaar en lichtbruin.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  11. Geef de aardappelpuree en de vis bij de wortelsalade.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.

Ingrediënten over?

Wortelen:
Bewaar worteltjes in de koelkast, dan blijven ze lekker knapperig.
Winterpeen kan wel buiten de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Koolvis (NO Atlantische oceaan, Noordzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Koolvis uit de Faeröer of IJsland is een tweede keuze. 

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 580 kcal 580 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 75 gram 75 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept