Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Wortelsalade met sinaasappel

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 400 gram winterwortelen
  • 1 sinaasappel
  • ± 1 eetlepel citroensap
  • 10 sprieten bieslook
  • 8 takjes peterselie
  • 8 takjes koriander
  • 150 gram volkoren couscous
  • 4 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel olie

Bereiding

  1. Schrap de wortels en rasp ze fijn.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
  3. Schil de sinaasappel en snijd hem in kleine stukjes. Vang het sap op.
  4. Meng de sinaasappelstukjes, geraspte schil, het sinaasappelsap en wat citroensap door de geraspte wortel.
  5. Was de kruiden en knip ze klein. Meng een deel van de bieslook door de wortelsalade en zet even apart.
  6. Breng 200 ml water aan de kook.
  7. Strooi de couscous in een kom, schenk het kokende water erbij, roer los met een vork. Laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
  8. Klop de eieren met de melk, wat van de kruiden en wat peper los.
  9. Bak er in de margarine een omelet van.
  10. Meng de rest van de kruiden en de olie door de couscous.
  11. Rol de omelet op en snijd hem in rolletjes. Geef de omeletrolletjes en de couscous bij de wortelsalade.

Ingrediënten over?

Kruiden:
Bewaar verse kruiden tussen natte velletjes keukenpapier onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
Gebruik de rest van de koriander in deze lekkere bonensoep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (mei) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 585 kcal 585 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept