Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Wortelsalade met makreel

Goed voor je dagelijkse portie groente en je wekelijkse portie vis.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • ½ sinaasappel
  • 1 theelepel azijn
  • 150 gram wortelen
  • 10 sprieten bieslook
  • 80 gram gerookte makreel
  • 2 sneetjes bruin stokbrood

Bereiding

  1. Pers de halve sinaasappel uit.
  2. Maak een dressing van het sinaasappelsap, en de azijn.
  3. Maak de wortelen schoon en rasp ze grof.
  4. Meng de dressing door de wortelen.
  5. Knip de sprieten bieslook klein en meng ze door de salade.
  6. Verdeel de salade over 2 borden en leg er een stukje makreel op.
  7. Lekker met een sneetje bruin stokbrood.

Ingrediënten over?

Gestoomde of gerookte makreel:
Gestoomde of gerookte makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde of gerookte makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde of gerookte makreel.
Eet gestoomde of gerookte makreel op brood of gebruik het in deze gevulde snackpaprika.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Makreel (Noord Oost Atlantische Oceaan) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk.

Past in dieet

  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 180 kcal 180 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
0,9 gram 0,9 gram
Print dit recept
Deel dit recept