Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Wortel-mueslikoekjes met kaneeldip

Lekker dippen in een mengsel van yoghurt, sinaasappelschil en kaneel.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • ontbijt
  •  

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 1 ei
  • 50 ml halfvolle melk
  • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
  • 50 gram volkorenmeel
  • 3 eetlepels muesli, zonder toegevoegd suiker
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • ½ theelepel kaneel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schrap de wortel en rasp hem middelfijn. 
  2. Klop het ei met de melk los in een kom.
  3. Meng er 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, het volkorenmeel, de muesli en de geraspte wortel door.
  4. Klop de yoghurt glad met de rest van de geraspte sinaasappelschil en maak op smaak met kaneel.
  5. Verwarm wat margarine in een koekenpan met een antiaanbak laag. Schep met 2 lepels 4 bergjes van het mengsel in de pan. Druk ze wat platter. Bak de wortel-mueslikoekjes in 5-6 minuten gaar en lichtbruin. Bak zo tot het beslag op is.
  6. Geef de kaneeldip erbij.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt na het verstrijken van de Tenminste Houdbaar Tot-datum niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 315 kcal 315 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 10 gram 10 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept