Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Wortel met selderij en tempé

Wortel met selderij en tempé

Met kruidige champignons en tempé.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 200 gram knolselderij
  • 1 grote winterwortel
  • 150 gram champignons
  • 150 gram tempé
  • azijn
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • paprikapoeder, peper

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Schil het stuk knolselderij en snijd het in staafjes.
  3. Schrap de wortel en snijd hem in plakken.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Snijd de tempé in reepjes.
  6. Kook de knolselderij en wortel samen in weinig water gaar.
  7. Maak de groente op smaak met een paar druppels azijn.
  8. Bak de tempé in de hete margarine bruin. Bak de champignons kort mee. Maak op smaak met paprikapoeder en peper.
  9. Geef de groente en aardappelen bij de tempé.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de knolselderij in een soep of probeer eens de hartige aardappelkoekjes uit.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Knolselderij is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 440 kcal 440 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept