Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Witte bonensalade met granaatappelpitjes

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • 1 blikje of kleine pot witte bonen, cannelli bonen of bonenmix (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • ½ komkommer
  • ½ bosje radijs
  • 1 eetlepel citroensap of azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • schaaltje kropsla, ijsbergsla of andere slasoort of spinazie

Bereiding

  1. Doe de bonen in een zeef, spoel ze af onder de kraan en laat ze uitlekken.
  2. Was de komkommer en snijd hem in blokjes.
  3. Maak de radijs schoon en snijd ze in plakjes.
  4. Klop een dressing van het citroensap, de olie en de mosterd en meng dit door de bonen.
  5. Meng de komkommer, de radijs en de granaatappelpitjes erdoor. Maak de salade op smaak met eventueel nog wat citroensap en peper.
  6. Was de slabladen, dep ze goed droog en snijd of scheur ze in stukken. Meng op het laatst door de salade.

Ingrediënten over?

Mosterd:
Gebruik een schone lepel om mosterd uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar het altijd in de koelkast. De mosterd is ongeveer een half jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Komkommer is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 225 kcal 225 kcal
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 10 gram 10 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept