Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Witlofsalade met sesamdressing

Deze witlofsalade is lekker als lunchgerecht of als salade bij de maaltijd. Heerlijk fris en knapperig.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 theelepels sesamzaad
  • 100 gram diepvries doperwtjes
  • citroensap
  • 3 struikjes witlof
  • 2 dunne ongepaneerde varkensschnitzels
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Verwarm de sesamolie en bak hierin het sesamzaad licht.
  3. Voeg de bevroren doperwtjes toe en laat ze in een paar minuten gaar worden.
  4. Neem de pan van het vuur en roer er 1 eetlepel water en wat citroensap door.
  5. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in smalle reepjes en meng de doperwtjes met sesam erdoor.
  6. Bestrooi de schnitzels met peper en bak ze in de hete margarine in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  7. Geef het vlees en de aardappelen bij de witlofsalade.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witlof is deze maand (januari) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept