Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Witlofsalade met makreel en dressing van gegrilde paprika

Witlofsalade met makreel en dressing van gegrilde paprika

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • 50 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • cayennepeper
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 struikje witlof
  • 100 gram gestoomde makreel

Bereiding

  1. Pureer de gegrilde paprika met het stukje knoflook, de olie, wat cayennepeper en wat balsamicoazijn tot een dressing.
  2. Maak het witlof schoon en snijd het fijn. Meng er direct de dressing door. Verdeel dit over 2 borden.
  3. Verdeel de gestoomde makreel in stukjes en leg ze op het witlof.

Ingrediënten over?

Gestoomde makreel:
Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Daarom moet bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum gelet worden en moet het bewaard worden en in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel.
Eet gestoomde makreel op brood of bij de warme maaltijd.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witlof is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies makreel met MSC. Makreel uit Middelandse zee is af te raden.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 220 kcal 220 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 3 gram 3 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 10 gram 10 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept