Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Winterse salade

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 krop radicchio of roodlof
  • 1 struikje witlof
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bosuitje
  • 100 gram geschaafde rode kool
  • ± 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel olie
  • 6 halve walnoten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Scheur de radicchiobladen in stukken.
  5. Snijd het witlof in reepjes, de bleekselderij in boogjes en het bosuitje in ringen.
  6. Maak een dressing van de azijn, peper en de olie.
  7. Doe de groente in een kom en meng de dressing erdoor.
  8. Breek de walnoten in stukjes en strooi ze over de groente.
  9. Neem het vlees uit de pan. Giet 60 ml water in de pan en roer het aanbaksel op de panbodem los. Breng de jus aan de kook.
  10. Geef de karbonades, jus en aardappelen bij de salade.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk voor het gebruik van margarine op het etiket.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Radicchio heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 580 kcal 580 kcal
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept