Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Wintersalade met walnoten

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 limoen
  • stukje gemberwortel
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 2 eetlepels (walnoten)olie
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram veldsla
  • 2 struikjes witlof

Bereiding

  1. Boen de limoen goed schoon. Snijd er wat dunne schilletjes af en pers de limoen uit.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Wrijf 6 halve walnoten fijn.
  4. Verwarm de olie in een steelpan en bak hierin de rest van de walnoten.
  5. Voeg de honing toe en verwarm het geheel tot alle walnoten een honinglaagje hebben. Pas op dat de noten niet te donker worden.
  6. Schep de noten uit de pan.
  7. Roer voorzichtig 2 eetlepels water met het limoensap, wat limoenschil en de geraspte gember in de pan.
  8. Voeg de fijngemaakte walnoten toe en roer dit tot een dressing.
  9. Maak de dressing op smaak met wat peper.
  10. Maak de groente schoon.
  11. Laat de veldsla goed uitlekken.
  12. Snijd de witlof fijn.
  13. Meng de groente en schep de dressing er door. Verdeel het over 4 bordjes. Strooi de walnoten en nog wat limoenschilletjes over de salade.

Menusuggestie


Ingrediënten over?

Walnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Veldsla heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 170 kcal 170 kcal
Eiwit 3 gram 3 gram
Koolhydraten 7 gram 7 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept