Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Warme pruimen met notensaus

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht

Ingrediënten

  • 40 gram hazelnoten
  • 4 grote pruimen
  • olie
  • 1 volle eetlepel hazelnootpasta (40 gram)
  • 1 eetlepel halfvolle melk

Bereiding

  1. Hak de hazelnoten grof.
  2. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit.
  3. Bestrijk een koekenpan met olie. Plaats de pruimen met het snijvlak naar beneden in de pan. Laat de pruimen op klein vuur warm worden.
  4. Verwarm de hazelnootpasta in de melk tot het is opgelost. Roer de hazelnoten erdoor.
  5. Plaats de halve pruimen op bordjes. Schep het sausje erover.

Variaties

Vervang de pruimen door 4 kleine peren. Schil de peren, halveer ze en pocheer ze 2 minuten in een beetje sinaasappelsap.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Pruim heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 155 kcal 155 kcal
Eiwit 3 gram 3 gram
Koolhydraten 10 gram 10 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept