Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Warme empanadas

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode en 1 groene paprika
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 100 gram Mexicaanse groentenmix, diepvries
  • 2 volkoren pistoletjes
  • 1 gedroogd pepertje

Bereiding

  1. Maak de ui en de paprika's schoon.
  2. Snijd de ui in snippers en de paprika's in blokjes.
  3. Bak het gehakt in de olie gaar en rul.
  4. Bak de ui en paprika kort mee.
  5. Voeg de tomatenblokjes en de groentemix toe en warm het geheel goed door.
  6. Snijd de pistoletjes open en hol ze een beetje uit. Warm de broodjes in een droge koekenpan in een paar minuten op.
  7. Maak het mengsel pittig op smaak met het verkruimelde pepertje.
  8. Vul de pistoletjes met het mengsel en zet de kapjes erop.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.
Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Paprika'. Dit product is deze maand (augustus) niet de meest duurzame oplossing.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 480 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram 7 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
1 gram 1 gram
Print dit recept
Deel dit recept