Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Warme aardappelsalade met makreel

Salade met aardappelen, tomaat, makreel, mosterd en provençaalse kruiden.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 5 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel provençaalse kruiden
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 theelepel mosterd
  • azijn
  • peper
  • 200 gestoomde makreel

Bereiding

  1. Warm de grill voor.
  2. Was de tomaten en halveer ze.
  3. Pers de knoflook boven een kommetje uit en roer er 1 eetlepel olijfolie en de Provençaalse kruiden door.
  4. Bestrijk hiermee het snijvlak van de tomaten.
  5. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  6. Kook de aardappelblokjes in weinig water 6-7 minuten net gaar.
  7. Gril de halve tomaten in ca. 5 minuten zacht.
  8. Pel de sjalot en snijd hem heel fijn.
  9. Verwarm de rest van de olie in een klein pannetje en fruit hierin de sjalot glazig.
  10. Klop er de mosterd, wat azijn en peper door.
  11. Maak de makreel schoon en verdeel hem in stukjes.
  12. Giet de aardappelblokjes af en meng er de dressing en de stukjes makreel voorzichtig door.
  13. Geef de halve tomaten erbij.

Ingrediënten over?

Gestoomde makreel:
Gestoomde makreel kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gestoomde vis goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de vis in de koelkast bij 4 °C. Na opening van de verpakking is gestoomde makreel nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor niet verpakte gestoomde makreel.
Eet de rest van de makreel op brood, bijvoorbeeld toast met makreel.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat makreel. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies makreel met MSC. Makreel uit Middelandse zee is af te raden.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 650 kcal 650 kcal
Vet 40 gram 40 gram
Waarvan verzadigd vet 8 gram 8 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept