Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Warm appelsneetje

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht, ontbijt, lunch
  •  

Ingrediënten

  • ½ appel
  • 2 sneetjes volkoren rozijnen-, krenten- of mueslibrood
  • kaneel
  • 1 eetlepel abrikozenjam zonder suiker

Bereiding

  1. Snijd het stuk appel in 2 parten en schil ze. Snijd de parten in dunne schijven.
  2. Beleg het brood dakpansgewijs met de parten appel en stuif er wat kaneel over.
  3. Laat de sneetjes onder de hete grill warm worden.
  4. Roer de abrikozenjam los met wat water en verdeel dit over de appel.
  5. Zet de sneetjes even terug onder de hete grill.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht auberginetajine met kikkererwten.

Ingrediënten over?

Stuk appel:
Druppel er wat citroensap over tegen het verkleuren. Rasp een stuk wortel en een het stuk appel grof en beleg er een boterham mee.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Appel is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 125 kcal 125 kcal
Eiwit 3 gram 3 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept