Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Traditioneel Brits recept met lamsvlees
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Volkorenspeculaas

 deel dit recept

Zoek een ander recept

  • 12 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht

Ingrediënten

  • 200 gram volkorenmeel
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1½ eetlepel speculaaskruiden
  • 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
  • 100 gram koude margarine of boter
  • 2 eetlepels sinaasappelsap

Materialen

bakpapier

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175° C.
  2. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat van de oven of bestrijk de bakplaat met wat margarine.
  3. Meng het volkorenmeel met het bakpoeder, de basterdsuiker, de speculaaskruiden en de geraspte sinaasappelschil.
  4. Voeg de margarine en het sinaasappelsap toe en snijd de margarine met twee messen in stukjes.
  5. Kneed er snel een samenhangend deeg van.
  6. Druk het deeg in de vorm en bak de speculaas in het midden van de oven in 25- 30 minuten gaar.
  7. Laat de speculaas afkoelen en breek het in ± 12 stukken.

Menusuggestie

Lekker bij de koffie en als hoofdgerecht Spaanse gehaktballetjes, doperwtjes en volkorenbrood.

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.

Past in dieet

  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 155 kcal 155 kcal
Eiwit 2 gram 2 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.