Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Volkorenbrood met gegrilde aubergine en courgette

  • 8 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 1 smalle aubergine
  • ½ courgette
  • 1 paprika
  • ½ eetlepel olijfolie
  • peper, tijm
  • 8 volkoren boterhammen
  • halvarine of margarine uit een kuipje

Materialen

grillpan

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Schaaf de courgette en de aubergine in dunne plakken en snijd de paprika in repen.
  3. Druppel wat olie over de groente.
  4. Verwarm een grillpan. Gril de groente in een paar minuten gaar.
  5. Laat de groente afkoelen en bestrooi het met wat peper en tijm.
  6. Rooster eventueel het brood. Besmeer de boterhammen met halvarine en verdeel de groente erover.

Ingrediënten over?

Stukje courgette:
Doe een stukje folie over het snijvlak en bewaar de courgette maximaal 2 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 120 kcal 120 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 5 gram 5 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept