Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Volkorenbol met eiersalade

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 8 stengels bieslook
  • 2 eetlepels fritessaus
  • 2 eetlepels magere kwark
  • ½ theelepel kerrie
  • 2 volkorenbolletjes
  • halvarine
  • 25 gram ijsbergsla

Bereiding

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard en laat ze schrikken.
  2. Pel de eieren, snijd ze in stukjes en doe ze in een schaaltje.
  3. Was de bieslook, snijd het fijn en voeg toe aan de eieren.
  4. Voeg de fritessaus, de magere kwark en het kerriepoeder toe. 
  5. Snijd de volkorenbolletjes open en besmeer ze met halvarine.
  6. Beleg ze met eiersalade en sla.

Ingrediënten over?

Kwark over? Deze banaankwark met walnoten is een heerlijk begin van de dag. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ijsbergsla heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 290 kcal 290 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
1 gram 1 gram
Print dit recept
Deel dit recept