Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Vleesrolletjes

Bourgondisch genieten doe je zo.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • peper
  • 1 plakje achterham
  • 6 takjes koriander
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 750 gram spinazie

Materialen

2 cocktailprikkers

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Bestrooi de schnitzels aan beide kanten met wat peper. Leg op iedere schnitzel een half plakje ham. 
  3. Was de koriander en knip het kruid over het vlees.
  4. Rol de schnitzels op en steek ze vast met een cocktailprikker.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de rolletjes aan alle kanten bruin. Laat de rolletjes in 20 minuten gaar worden.
  6. Was de spinazie in ruim water. Laat de spinazie met aanhangend water slinken en kook de groente in 4 minuten gaar.
  7. Neem de vleesrolletjes uit de pan en giet er 75 ml water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken. Serveer de jus bij het vlees, de aardappelen en de spinazie.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Achterham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie heeft deze maand (september) een lage klimaatbelasting.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 460 kcal 460 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept