Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Vleesballetjes met voorjaarskruiden

Peterselie en bieslook passen goed bij aardappelen maar ook bij vlees.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes selderij
  • 4 sprietjes bieslook
  • 150 gram rundertartaar
  • 6 aardappelen
  • ½ struik bleekselderij
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Bereiding

  1. Pel de sjalot en de knoflook en snijd dit heel fijn.
  2. Was de tomaatjes.
  3. Was de kruiden en knip ze klein.
  4. Maak de tartaar aan met de sjalot, de knoflook, de kruiden en wat peper.
  5. Vorm er balletjes van ter grootte van een walnoot. Laat de balletjes een half uur in de koelkast opstijven.
  6. Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  7. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  8. Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
  9. Bak de kerstomaatjes even mee en stoof de balletjes in 10 minuten gaar.
  10. Kook de bleekselderij in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
  11. Roer de zuivelspread door de bleekselderij en geef dit met de aardappelen bij het vlees.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.
Gebruik de rest van de bleekselderij in bleekselderijsalade met sinaasappel.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bleekselderij is deze maand (april) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 430 kcal 430 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept