Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vissticks met rijstsalade

Vissticks met rijstsalade

Zelf vissticks maken is helemaal niet moeilijk.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 650 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 sinaasappel
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 3 eetlepels olie
  • peper
  • 1 bosuitje
  • citroensap
  • 200 gram tilapia-, kabeljauw- of koolvisfilet
  • 1 theelepel kerriepoeder

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Rooster het brood krokant. Wrijf het brood tot fijn kruim.
  3. Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
  4. Kook de sperziebonen in een bodempje water 10 minuten. 
  5. Laat de groente en de rijst afkoelen.
  6. Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
  7. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  8. Klop een dressing van het sinaasappelsap, 1 eetlepel olie, de gember en wat peper.
  9. Meng de dressing, de blokjes sinaasappel en de sperziebonen door de rijst.  
  10. Was het bosuitje en snijd het in ringen. 
  11. Maak de salade op smaak met de bosui, peper en wat citroensap.
  12. Snijd de vis in repen van 2-3 cm dik. Halveer de repen vis eventueel.
  13. Wrijf de stukken vis in met een mespunt peper en druppel er wat citroensap over. Laat de vis 5 minuten liggen.
  14. Meng het broodkruim met de kerrie in een diep bord.
  15. Wentel elk stuk vis goed door het broodkruim, zodat het aan alle kanten bedekt is.
  16. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vissticks in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.
  17. Geef de rijstsalade erbij.

Ingrediënten over?

Verse vis bewaar je het beste zo koud mogelijk. Eet verse vis bij voorkeur dezelfde dag , eventueel de volgende dag. De vis is het best te bewaren door hem in vershoudfolie te wikkelen en met heel veel ijsblokjes bedekken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat tilapia. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies tilapia met ASC keurmerk, anders liever niet. 

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 650 kcal
Vet 21 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 78 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 32 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept