Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Rooster het brood krokant. Wrijf het brood tot fijn kruim.
-
Maak de sperziebonen schoon en breek ze tweemaal.
-
Kook de sperziebonen in een bodempje water 10 minuten.
-
Laat de groente en de rijst afkoelen.
-
Schil de sinaasappel dik en vang het sap op. Snijd de sinaasappel in blokjes.
-
Schil het stukje gember en rasp het fijn.
-
Klop een dressing van het sinaasappelsap, 1 eetlepel olie, de gember en wat peper.
-
Meng de dressing, de blokjes sinaasappel en de sperziebonen door de rijst.
-
Was het bosuitje en snijd het in ringen.
-
Maak de salade op smaak met de bosui, peper en wat citroensap.
-
Snijd de vis in repen van 2-3 cm dik. Halveer de repen vis eventueel.
-
Wrijf de stukken vis in met een mespunt peper en druppel er wat citroensap over. Laat de vis 5 minuten liggen.
-
Meng het broodkruim met de kerrie in een diep bord.
-
Wentel elk stuk vis goed door het broodkruim, zodat het aan alle kanten bedekt is.
-
Verwarm de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vissticks in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.
-
Geef de rijstsalade erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.