Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Visspiesjes

Visspiesjes

  • 4 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 8 kerstomaatjes
  • blaadjes basilicum
  • 50 gram gekookte mosselen (bakje supermarkt, viswinkel)
  • 8 grote gekookte garnalen

Materialen

4 spiesjes

Bereiding

  1. Was de tomaatjes en de basilicum.
  2. Rijg aan de spiesjes om en om de vis, tomaatjes en blaadjes basilicum.

Ingrediënten over?

Garnalen
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.
Bewaar garnalen in blik of glas koel en donker. Let daarbij op de THT datum (tenminste houdbaar tot).

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Kerstomaat heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (gamba). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies alleen voor gamba (tijgergarnaal) met ASC.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 35 kcal 35 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 2 gram 2 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Eiwit 5 gram 5 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept