Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Visspiesen met mangomosterd

Visspiesen met mangomosterd

Met deze visspiesen haal je de zomer in huis. Ook lekker voor op de barbecue.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • stukje gemberwortel (ter grootte van ½ duim)
  • ½ eetlepel citroensap
  • peper
  • 200 gram stevige visfilet zoals zalm, makreel
  • 400 gram kerstomaatjes
  • olie
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 mango
  • ½ volkoren stokbrood

Materialen

4 barbecuespiesen grillpan

Bereiding

  1. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  2. Maak een marinade van het citroensap, de geraspte gember en wat peper.
  3. Snijd de vis in blokjes.
  4. Meng de marinade door de vis en laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
  5. Was de tomaatjes. Bak de tomaatjes in 1 eetlepel hete olie in een paar minuten zacht.
  6. Bak het mosterdzaad in een droge koekenpan tot het gaat poffen.
  7. Schil de mango en snijd het vruchtvlees om de pit weg. Pureer het vruchtvlees van de mango in de keukenmachine of met een staafmixer.
  8. Roer het mosterdzaad erdoor.
  9. Bestrijk de barbecuespiesen met een beetje olie.
  10. Rijg de visblokjes aan de spiesen en bestrijk de vis met een beetje olie.
  11. Rooster de vis in een grillpan in ca. 6 minuten gaar en bruin.
  12. Serveer de mangomosterdsaus, de tomaatjes en het stokbrood bij de visspiesen.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Mango heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies bij voorkeur wilde zalm met MSC.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 680 kcal 680 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 30 gram 30 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept