Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vissoep met zwarte boontjes

Vissoep met zwarte boontjes

Genieten van de rijkdommen van de zee.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 2 ansjovisfiletjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 laurierblad
  • 150 gram visfilet, bijv. koolvis
  • 75 gram Hollandse garnalen
  • 1 klein blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 250 gram)
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
  3. Snijd de ansjovisfiletjes klein.
  4. Bak de groente en de ansjovis in de olie in een soeppan.
  5. Voeg de tomatenblokjes, 200 ml water en het laurierblad toe. Breng dit aan de kook en laat dit ca. 5 minuten koken.
  6. Snijd de visfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.
  7. Spoel de zwarte bonen in een zeef onder de kraan af.
  8. Meng de stukjes vis, de garnalen en de zwarte bonen door de soep en laat de soep nog 3 minuten zacht koken.
  9. Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden. Verwijder het laurierblad.

Ingrediënten over?

Garnalen:
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (februari) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat garnaal (grijs, hollands). Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Hollandse of Noorse garnaal met MSC. De rest is tweede keus.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 430 kcal 430 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
1,8 gram 1,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept