Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vissoep met rouille

Vissoep met rouille

Rouille is een saus uit de Provençaalse keuken. Het Franse woord rouille betekent roest en duidt op de kleur van de saus. In dit gerecht maak je een smaakvolle, gezonde versie van het origineel.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 500 kcal

Ingrediënten

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 200 tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • ½ rode peper
  • ½ (rode) paprika
  • chilipoeder
  • 1 ui
  • 100 gram (winter)wortel
  • 200 gram broccoli
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • 250 ml water
  • 250 gram witvisfilet, zoals schelvis of pangasius
  • ½ volkoren stokbrood

Materialen

Staafmixer/keukenmachine

Bereiding

  1. Snijd het boterham in stukjes en week in wat water, ¼ van de tomatenblokjes en de helft van de olie.
  2. Maak de knoflook en rode peper schoon en hak grof.
  3. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes.
  4. Pureer het geweekte brood met de peper, paprika, wat chilipoeder en de helft van de knoflook met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus. Zet deze rouille apart.
  5. Maak de rest van de groente schoon.
  6. Snijd de ui klein, de wortel in plakjes en de broccoli in stukjes. 
  7. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de ui met wat chilipoeder. Pers de helft van de knoflook er boven uit.
  8. Voeg de rest van de groente en de tomatenblokjes met het water toe. Laat dit 3 minuten koken.
  9. Snijd de vis in blokjes, bestrooi met een beetje chilipoeder en was je handen.
  10. Meng de vis door de soep en laat het geheel nog enkele minuten zacht koken tot de vis gaar is.
  11. Snijd het stokbrood in sneetjes, besmeer met de rouille en serveer bij de soep.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor magere vis met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 500 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 46 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 42 gram
Zout
1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.