Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vissoep met rouille

Vissoep met rouille

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • ½ kleine rode paprika
  • chilipoeder
  • 1 ui
  • 100 gram wortelen
  • 200 gram broccoli
  • 100 gram doperwten (diepvries of vers)
  • 250 gram visfilet (bijv. schelvis, pangasius, tilapia)
  • ½ bruin stokbrood

Bereiding

  1. Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.
  2. Week het brood in 1 eetlepel water, 1 eetlepel tomatenblokjes en 1 eetlepel olijfolie.
  3. Pel de knoflook.
  4. Verwijder van de peper de pitjes.
  5. Snijd het stuk paprika in stukjes.
  6. Pureer het geweekte brood met 1 teentje knoflook, de peper, de paprika en wat chilipoeder met een staafmixer of in een keukenmachine. Zet deze rouille apart.
  7. Maak de rest van de groente schoon.
  8. Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd die in stukjes.
  9. Verwarm de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui met wat chilipoeder en pers een teentje knoflook er boven uit.
  10. Voeg de rest van de groente en de tomatenblokjes toe met 250 ml water. Laat dit 3 minuten koken.
  11. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje chilipoeder.
  12. Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 3 minuten zacht koken.
  13. Snijd het stokbrood in sneetjes, besmeer ze met de rouille en eet dit bij de soep.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in deze originele boerenkoolstoofpot!
Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat schelvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies schelvis met MSC.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 495 kcal 495 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
0,9 gram 0,9 gram
Print dit recept
Deel dit recept