Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Frisse tonen van sinaasappel (bekijk ook de video)
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Vissoep met rouille

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 volkoren boterham
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ rode peper
  • ½ kleine rode paprika
  • 1 ui
  • 100 gram wortelen
  • 200 gram broccoli
  • 100 gram doperwten (diepvries of vers)
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 250 gram visfilet (bijv. koolvis)
  • ½ bruin stokbrood

Bereiding

  1. Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.
  2. Week het brood in 1 eetlepel water, de tomatenketchup en 1 eetlepel olijfolie.
  3. Pel de knoflook.
  4. Verwijder van de peper de pitjes.
  5. Snijd het stuk paprika in stukjes.
  6. Pureer het geweekte brood met 1 teentje knoflook, de peper en de paprika met een staafmixer of in een keukenmachine. Zet deze rouille apart.
  7. Maak de rest van de groente schoon.
  8. Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd die in stukjes.
  9. Verwarm de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui met peper en pers een teentje knoflook er boven uit.
  10. Voeg de rest van de groente en de tomatenblokjes toe met 250 ml water. Laat dit 3 minuten koken.
  11. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje peper.
  12. Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 3 minuten zacht koken.
  13. Snijd het stokbrood in sneetjes, besmeer ze met de rouille en eet dit bij de soep.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomatenblokjes afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in gevulde aardappelen.
Vries de tomatenblokjes eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Broccoli is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Koolvis (NO Atlantische oceaan, Noordzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Koolvis uit de Faeröer of IJsland is een tweede keuze. info

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 520 kcal 520 kcal
Eiwit 45 gram 45 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 1,2 gram 1,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.