Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vispastei met paksoi

Vispastei met paksoi

In de oven worden de reepjes brood lekker krokant.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes selderij
  • 250 gram visfilet (bijv. pangasius, tilapia, koolvis)
  • 5 (oude) bruine boterhammen
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels kappertjes
  • peper
  • 1 ei
  • 1 paksoi

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Breng 200 ml water met een kwart van de ui, het laurierblad en de selderij aan de kook. Leg de visfilet hier in en laat de vis tegen de kook aan in ca. 5 minuten gaar worden.
  4. Neem de vis uit de pan en verdeel de vis in stukjes.
  5. Snijd 3 boterhammen in repen en leg ze weg. Schep over de rest van het brood wat van het stoofvocht.
  6. Maak de tomaten schoon en snijd ze in stukjes.
  7. Fruit de rest van de ui in 1 eetlepel olie glazig. Stoof de stukjes tomaat kort mee.
  8. Druk het vocht uit het brood.
  9. Neem de pan met ui en tomaat van het vuur en roer er het geweekte brood, de stukjes vis en de kappertjes door.
  10. Maak het op smaak met peper. Doe dit over in een ovenvaste schaal.
  11. Klop het ei los.
  12. Bedek het gerecht met de repen brood en schenk het ei erover.
  13. Laat de pastei in de hete oven in ca. 20 minuten heet en bruin worden.
  14. Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen.
  15. Roerbak de paksoi in de rest van de olie gaar en serveer het bij de pastei.

Ingrediënten over?

Selderij:
Bewaar selderij tussen velletjes nat keukenpapier onderin de koelkast nog ongeveer 4 dagen. Gebruik selderij in deze warme wrap met vlees en taugé.

Kappertjes:
Gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paksoi is deze maand (december) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat pangasius. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies pangasius met het ASC keurmerk.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Eiwit 45 gram 45 gram
Zout
1,7 gram 1,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept