Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20- 25 minuten gaar.
-
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappel uit.
-
Snijd het stuk ui heel fijn.
-
Was de tomaten. Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Was het bieslook en knip het klein.
-
Meng de stukjes tomaat, de ui, het bieslook, 2 theelepels geraspte sinaasappelschil en 1-2 eetlepels sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en laat de salsa 15 minuten staan.
-
Maak de bloemkool schoon. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
-
Kook de bloemkool in een bodempje water in ca. 8 minuten gaar.
-
Snijd de visfilet in repen van 2-3 cm dik en halveer de repen.
-
Wrijf de stukken vis in met een beetje peper en besprenkel ze met het sinaasappelsap. Laat ze zo 5 minuten liggen.
-
Meng het volkorenmeel in een diep bord met de kerriepoeder.
-
Wentel de vis goed door het meel, zodat het aan alle kanten bedekt is.
-
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 4-6 minuten rondom bruin en gaar.
-
Serveer de salsa, de bloemkool en de aardappelen erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.