Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Vismoten op Calabrische wijze

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine wortel
  • 4 takjes peterselie
  • 4 takjes selderij
  • 2 moten vis (bij. tilapia, zalm)
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 300 gram diepvries doperwtjes

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de groente en de kruiden schoon en hak alles klein.
  3. Bestrooi de vis met wat peper.
  4. Verwarm de margarine en bak hierin de vismoten aan beide zijden bruin.
  5. Neem de vis uit de pan.
  6. Bak in de achtergebleven margarine het groentemengsel 5 minuten.
  7. Voeg de tomatenblokjes en wat peper toe en breng dit aan de kook.
  8. Leg de vismoten in de saus en laat ze afgedekt in 10 minuten gaar worden.
  9. Laat de doperwtjes in een bodempje water in 2 minuten gaar worden.
  10. Geef de doperwtjes en de aardappelen bij de vis.

Menusuggestie



Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Gepelde tomaten in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Verwerk de rest in een soep.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat zalm. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies bij voorkeur wilde zalm met MSC.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 635 kcal 635 kcal
Eiwit 45 gram 45 gram
Koolhydraten 85 gram 85 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept