Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Apps en tools
Recept van het Voedingscentrum: Viskoekjes met sperziebonen, champignons en aardappelpuree

Viskoekjes met sperziebonen, champignons en aardappelpuree

De viskoekjes maak je gemakkelijk zelf van tonijn, aardappel en ui
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 505 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 (rode) ui
  • 2 takjes verse peterselie
  • 130 gram tonijn in water (blik)
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • peper
  • nootmuskaat
  • 150 ml halfvolle melk
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Rooster het brood lichtbruin en krokant. Verkruimel het brood tot fijn kruim.
  3. Pel de ui. Snijd de helft van de ui heel fijn en de rest in snippers.
  4. Was de peterselie en snijd klein.
  5. Laat de tonijn uitlekken.
  6. Meng de tonijn met de fijngesneden ui en 1/5 van de aardappelen en maak dit op smaak met citroenschil, peterselie en wat peper. Voeg eventueel wat water of melk toe om het tot een samenhangend mengsel te maken.
  7. Vorm van het vismengsel 2 koekjes per persoon en wentel door het broodkruim.
  8. Maak de sperziebonen schoon en kook in weinig water in 10 minuten beetgaar.
  9. Bak de viskoekjes in de hete margarine in 10 minuten aan alle kanten lichtbruin.
  10. Maak de champignons schoon en snijd in plakken. Bak de laatste minuten de rest van de ui en de champignons mee met de viskoekjes.
  11. Breng de rest van de melk aan de kook.
  12. Stamp de rest van de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  13. Serveer de viskoekjes met de sperziebonen en de aardappelpuree.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperziebonen is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Duurzaam eten Citroen is deze maand geen klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor fruit met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk of tropisch fruit met het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk.
Kies bij voorkeur voor melk met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor magere vis met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 505 kcal
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 61 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 32 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.