Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Viscurry met tomaat

Viscurry met tomaat

Makkelijke curry met kabeljauw, garnalen, boontjes en rijst.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 tomaten
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram kabeljauwfilet
  • 50 gram garnalen
  • 6 takjes koriander of peterselie

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Maak de sperziebonen schoon.
  4. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  5. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
  6. Fruit de ui en de currypasta kort in de olie.
  7. Voeg de tomatenblokjes toe en smoor dit een paar minuten.
  8. Snijd de vis in stukjes.
  9. Laat de vis in enkele minuten in de saus gaar worden.
  10. Schep er de parten tomaat en de garnalen door en warm het geheel goed door.
  11. Was de koriander en strooi het erover. Geef de rijst en de sperziebonen erbij.

Ingrediënten over?

Currypasta:
Gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta is ongeveer 2 maanden houdbaar.

De rest van de tomatenblokjes kunnen verwerkt worden in een pittige paddenstoelensoep

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 515 kcal 515 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept